Nieuws

Welke richting gaan jullie op?

Sleur in je relatie, ach het hoort er een beetje bij… toch?

Het allemaal gewoon vinden hoe het thuis gaat, elke dag zo’n beetje hetzelfde riedeltje en dan ’s avonds op de bank of sporten.
Er is echt nog niet zoveel mis met bovenstaand als jij je daar prettig bij voelt. Het gaat wringen als je het vervelend vindt en graag anders zou willen. Je irriteert je, gaat meer weg of gaat juist de discussie aan. Gek genoeg gaan die discussies vaak over kleine dingen. Dat klaart soms de lucht even maar het echte probleem blijft dan onbesproken.  Dan is het wachten tot de volgende discussie, afwijzing of vermijding.
We kennen allemaal wel de gevolgen van een relatie die niet helemaal fijn verloopt. We kennen allemaal wel mensen die in een vervelende situatie zijn terecht gekomen hierdoor.

Wie durft kritisch te kijken naar wat er precies gebeurt binnen je relatie, je eigen aandeel zien kan erg confronterend zijn. Daarom gaan vaak die discussies en ruzies over kleine zaken, ze verbloemen het grotere probleem. Dat probleem zit vaak veel eerder in de relatie, al veel eerder ontstaat er een irritatie of een minder aangenaam gevoel. Het niet uitspreken is dan het begin van het grotere probleem. Zoals je ziet is communicatie, of het gebrek eraan bepalend voor hoe de relatie ontwikkeld. Maar wat is dan goede communicatie?

Nou…

Het is geen wedstrijdje wie er gelijk heeft, elkaar terugpakken omdat de één iets gedaan heeft wat je niet bevalt. Ook niet wie het hardst schreeuwt krijgt z’n zin.
Wij mensen willen graag verbinding, ons gerespecteerd en gehoord voelen. Dat geldt niet alleen voor jou, het geldt net zo goed voor je partner. Tijdens goede communicatie hoor je elkaar, wil je beiden verbinding en respecteer je elkaar. Ook al ben je het niet met elkaar eens.

Wat dan wel?

Het kan een hele kluif zijn om die communicatie deze kant op te laten gaan, het vergt kennis, geduld en veel oefening. Gaat het wel eens mis? Vast wel, en dat is helemaal ok. Leer ervan, leer van elkaar. Wees nieuwsgierig naar de ander, luister en vraag verder.
Stel jezelf voor hoe anders je communicatie en je relatie dan kan worden en hoe je weer verbinding kunt voelen.

Het is goed om je af te vragen of dit iets is wat je zelf op kunt pakken of misschien wat hulp nodig hebt. Je maakt grotere stappen als je iemand naast je hebt staan die je op weg helpt. Je de richting laat zien waar je heen gaat, je het inzicht geeft om de ander en jezelf te begrijpen. En, je de juiste feedback geeft zodat je weet waar je aan kunt werken als stel.

Wil je echt stappen maken in je relatie? Laat het hieronder weten:

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  [email]yvon@intomore.nl[/email]

   

   

   

   

  Geef een reactie