Nieuws

De batterij is leeg

We gaan al richting de feestmaand december en elk jaar valt me iets op. De drukte waar mensen in lijken te verzanden.. Rust lijkt ver te zoeken als we bezig zijn met sinterklaas, kerst en dan direct daarna ook oud- en nieuwjaar.

Een vreemd soort idee komt dan vaak langs: ‘ach bijna vakantie, kan ik weer wat opladen’.
Is dit hoe wij balans zoeken? Van vakantie naar vakantie?

De groep mensen waar ik mee werk neemt dit vaak heel letterlijk, leerkrachten/docenten. Daar wordt echt gewerkt van vakantie naar vakantie, als ik dan na een vakantie vraag hoe het was blijkt de helft ziek geweest te zijn. Zo zijn er meerder beroepsgroepen die dit zo ervaren.

Bij mij rijzen er alleen maar vragen, wat is het doel van dit soort disbalans? Hoe komt het dat het net lijkt alsof mensen tussen de vrije ruimtes in hun leven een wedstrijd lijken te rennen? Hoe komt het dat mensen zich maar druk blijven maken, en waarover maken ze zich druk? En wat gebeurt er dan na de vakantie? Hoe snel is diegene dan weer uit balans?

Als we een vergelijking maken met sporters dan zie je een duidelijk verschil. Daar is balans echt een must! Trainen, maar niet te lang. Eten, maar niet te veel. Ontspannen, maar ook niet overdrijven. Slapen, maar niet te lang of te kort.
Kortom, balans! Alleen zo halen ze de doelen die ze voor zich zien.

Het streven naar permanente balans is dus heel belangrijk. Zou het je lukken om minimaal 1x per dag even tijd aan je eigen welbevinden te besteden? Ook al zijn er een boel redenen te bedenken om het niet te doen? Je kunt je afvragen wat er zo belangrijk is dat het niet kan wachten.
Als jij jezelf verwaarloost ben je ook niet van waarde voor een ander.

Jezelf die aandacht geven is van belang en kan op vele manieren. Het begint met het zoeken naar balans. Dit kan door goede coaching, een goed e-book wat je veel inzicht geeft of door eens een kopje koffie of thee te drinken met mij.

Heb je vragen? Wil jij teruggebeld worden door mij?

    Geef een reactie