Nieuws

Wat is jouw taal?

Zo! Dit is even geleden. Een blog van Into more…
Ik zeg het even heel eerlijk, ik had er geen zin in de afgelopen tijd.
Het kostte me soms een hele dag om een blog te schrijven, alle spelfouten eruit te halen en het laten te lezen aan anderen wat ook weer tijd kostte.
Het begon een beetje zwaar te voelen.
Toch is er een boel gebeurd in die tussentijd.
Mijn aanbod is nogal veranderd de afgelopen periode en er is een verschuiving geweest in cliënten.
De verschuiving vindt vooral plaats richting het onbewuste, denken vanuit het lijf in plaats van het hoofd. Denken vanuit energie en intensiteit.
Vanaf 2017 ben ik Access bars gaan geven, een heel fijne manier van werken aan jezelf. Laagdrempelig en volledig gericht op energie. Het afgelopen jaar (behalve tijdens de lockdown) is de vraag naar deze manier van ontwikkelen enorm gegroeid. In mijn agenda staat nu elke week wel  een nieuwe cliënt. Hoe wordt het nog beter dan dat!

Ik ben ervan overtuigd dat alles wat we ervaren uit energie bestaat.
Je kent het vast, je bent met iemand aan het praten en ineens voelt het zwaar. Je kunt je vinger er nog niet zo op leggen maar het voelt ineens anders. Een onderbuikgevoel, een onbehaaglijk of onbestemd gevoel. Dat is energie, energie is ook dat euforische gevoel dat iets zo goed gelukt is en dingen ineens gaan zoals je hoopte. Men zegt wel eens dat dit aanstekelijk werkt, en dat is helemaal juist! Het is de energie die aanstekelijk werkt.

Het is het meest basale idee van communicatie naar mijn idee. Jonge kinderen hebben dit van zichzelf. Naar mate we ouder worden wordt er steeds vaker een beroep gedaan op het weten van ons hoofd in plaats van ons lichaam.  Dat iets ‘niet goed voelt’ is geen reden meer om anders te kiezen.
Er ontstaan patronen in ons denken die dit rechtvaardigen en zo ontstaat er een soort loskoppeling van hoofd en lichaam. Totdat… nouja, je raadt het wel.. er in het lichaam zich processen gaan afspelen die je niet zo fijn vindt. Grenzen zijn overschreden en het lichaam heeft iets anders nodig.
Wat nu als je weer kunt luisteren naar je eigen lichaam? Wat nu als je de taal van je onderbewustzijn gaat horen? Wat nu als je meer gewaar kunt worden daardoor? Wat als energie nu weer je eerste manier van communiceren met jezelf wordt? Wat nu als dit zou betekenen dat je vanuit je kern gaat leven? Wat zou er dan veranderen?

Wat gebeurd er nu in je hoofd? Welke redenen heeft je hoofd al genoemd om deze vragen vooral niet te stellen?
Ik vind dit proces echt fantastisch, we zijn dus in staat om naar vraag en aanbod te kijken en daar op in te spelen. Dat maakt ons flexibel, en dat te weten maakt dus ook dat je weer vanuit energie kunt leven. Zo flexibel zijn wij nu eenmaal.

Zo flexibel dat ik het schrijven oppak, het nu echt leuk vond en vanuit die energie aan de gang ging. Taalfoutje gevonden? Hoe wordt het nog beter dan dat? ;)

ps: wil je meer weten van Access bars? Klik dan HIER

liefs Yvon

Geef een reactie