Nieuws

Dat bepaal jij toch zeker zelf wel!

Herken je dit?

Ben jij de balans aan het vinden tussen doen wat er van je verwacht wordt en van wat je denkt dat er van je verwacht wordt?
Je in allerlei bochten wringen om te voldoen aan waarden en normen van een ander? En dan als gevolg daar van je eigen wensen en sterke punten kwijtraken. Doe je dan iets wat je zelf wilt? Is dat wat een ander wil wel echt iets voor jou? Je kunt ook besluiten om het niet te doen hè…

Ik zal een voorbeeld geven:
Je voelt je in grote groepen niet altijd begrepen en het liefst heb je veel ‘alleen-‘ of ‘me-time’. Je wordt introvert genoemd en je ervaart dat deze term toch wel wat negatief bedoelt wordt. Wie bepaalt dat? Jij toch zeker? Moet jij je altijd conformeren aan wat anderen als norm hebben? En wat dan als jouw sterke punten naar boven komen in een wat kleinere groep? Wat dan als jij als genoeg voldoening uit jezelf kan halen?

Hoe kan het dat jouw omgeving zoveel invloed kan hebben op je gevoel van hoe je ‘moet’ doen?
Ik krijg veel cliënten die met de vraag worstelen waarom de omgeving hen niet respecteert. Is dit wel echt zo? Of moet de vraag anders gesteld worden zoals: ‘waarom kan ik niet accepteren dat ik andere sterke punten heb?’ Misschien is de beste vraag wel: ‘Hoe komt het dat jij nog niet helder hebt wat jij nu precies wilt?’ Zolang je twijfelt en je blijft voegen naar wat anderen willen is het nog niet helder genoeg waar jouw passie ligt.

Wat is passie dan? Nou, hartstocht of een sterk gevoel van liefde. What’s in a name..  nou best veel dus! Of je nu introvert bent en je heel goed in je binnenste kunt voelen waar de hartstocht zit of je hebt veel expressie nodig om je passie naar boven te halen. Waar je het ook vandaan haalt, het maakt niet uit. Zodra jij een sterk gevoel van liefde hebt voor iets wil je niks anders meer! Daar ga je voor laat jij je niet tegenhouden, ook niet door je omgeving!

En ik weet het wel hoor…. je omgeving heeft meestal het beste met je voor. De intenties zijn over het algemeen goed, bedoeld om te beschermen etc. Maar wordt jij daar echt gelukkig van! Even kort door de bocht… heb er schijt aan! Heb er vertrouwen in dat jij zonder dat jij anderen benadeelt je nog steeds op zoek kunt naar dat sterke gevoel van liefde, je passie.

Ik daag je uit!

En als je nu de uitdaging te groot vind om alleen te doen, klik dan hier.
Ik ben toevallig hier heel goed in ;)

Liefs Yvon

Geef een reactie