Nieuws

The best of me!

We hebben het allemaal wel eens druk, veel werk of je agenda vol met sociale dingen. We kennen allemaal wel die periodes. Soms duren die periodes wat langer dan anders, er bekruipt je dan een gevoel alsof de drukte teveel gaat worden. Spanning in je nek of schouders, net iets meer last van gewrichten, astma die net even wat meer de kop op steekt. Of… oorpijn, keelpijn, last van je rug. Ik kan wel door blijven gaan met die lichamelijke klachten. We weten allemaal wel dat deze dan ergens vandaan komen. We verklaren dit dan door de drukte in onze agenda.

Maar wat dan als je ’s nachts heftige dromen hebt? Terwijl dat je rustig zit ineens een heel angstig gevoel krijgt? Je in bed ligt en gewoon niet stil kunt liggen en niet kunt slapen? Jij je ineens ergert aan een openstaande deur, een niet opgeruimd kastje, dat er een plant scheef
En wat als jij ineens naar je partner kijkt en je rot ergert aan wat hij/zij doet? Niks kunt hebben van anderen, sociale dingen eigenlijk liever afschuift? Waar wijt jij dit aan?

Ik hoor veel mensen snel ‘ja’ zeggen op iets waar ze achteraf spijt van hebben, of van zichzelf vinden dat ze dit gewoon moeten doen.

“Dit kan er toch wel bij, het zal wel tijdelijk zijn. Er zijn vast mensen die het nog drukker hebben dan ik. Je moet toch iets over hebben voor een ander? Mensen rekenen op mij, ik wil klaar kunnen staan voor mensen die hulp nodig hebben.  Misschien ben ik gewoon niet zo assertief…”

Nou.. ik denk dat de mensen die dit zeggen wel assertief zijn. Ze zeggen enorm vaak ‘nee’! Ze zeggen ‘nee’ tegen eigen behoeftes, wensen, doelen en dromen en vooral tegen eigen grenzen. Van de dingen die moeten, staan vaak de verwachtingen van anderen bovenaan.

 

En weet je iedereen kent dit wel, ik dus ook. Dan de balans weer vinden voor jezelf kan best een uitdaging zijn. Zeker als je middenin zo’n periode zit en je al wat klachten ervaart.
Ik heb een tip voor je: Zet jezelf eens op je prioriteitenlijstje.
Schrijf zaken op waar jij je goed bij voelt en die jij belangrijk vindt. Weeg dan af of dit klopt met waar je mee bezig bent geweest de afgelopen tijd. Stel jezelf dan eens de vraag hoe het anders kan.
Jezelf ergens voor inzetten werkt namelijk het beste als jij op je best bent!

 

Ohja… deel mijn blog, de knoppen staan hieronder. Bedankt!

 

Geef een reactie