Nieuws

Hoe vaak lach jij?

Ik doe dat graag, kan er van genieten als ik het zie bij anderen en ik vind het behoorlijk aanstekelijk!

Lachen :)

Ik heb echt de behoefte om even iets heel grappigs uit te halen, iets grappigs te zien of gewoon weg te genieten van alles om mij heen. Dit komt door de lach die het op mijn gezicht tovert, het zorgt bij mij voor een fijn gevoel.

En ja, ik heb die momenten ook wel dat lachen even nog niet vanzelf gaat. Van die momenten dat je anderen wel achter het behang kunt plakken, of even wat in een minder zonnig zonnetje zou willen zetten. Of… dat jij even fijn in je bubbeltje wil blijven, niks willen, niks moeten en vooral je het verantwoorden aan anderen even achterwege wilt laten. Chagrijnig achter je computer zitten, een dramafilm kijken die niks anders opwekt dan een gevoel van zieligheid, zelfmedelijden en geen zin om sociaal wenselijk te doen.

Om nou te zeggen dat ik me daar prettig bij voel… nou nee!
Die momenten hebben de neiging om je energie helemaal op te maken, je voelt je moe, lusteloos en geïrriteerd.  Jammer toch? Hoe kom je nu uit dat bubbeltje? Hoe doe jij dat nu?

Het is een rode draad in mijn blogs: ‘state of mind’.  Je bent echt zelf in staat om je uit die fases te halen, je was ook in staat om jezelf erin te brengen toch?
Begin eens de dag met iets leuks tegen jezelf te zeggen en dan tegen de eerste persoon die je tegenkomt. Zou dit een lach toveren op een ander zijn/haar gezicht?
En hoe aanstekelijk is een lach ook al weer?

Hieronder staat een filmpje wat laat zien hoe belangrijk lachen voor jou is, maar voordat je deze gaat bekijken wil ik graag dat je een reactie achterlaat op mijn blog.
Vertel eens wat maakt dat jij lachend de dag in gaat?

Geef een reactie