Nieuws

Mindf*ck

Ken je dat? Die momenten dat je 2 keer moet kijken of iets nog een keer moet vragen om te snappen waar het over gaat? Je brein heeft dan even tijd nodig om het te verwerken en goed te plaatsen. Er is dan een soort verwarring. Dit heeft te maken met de gedachten die je hebt over wat er gebeurt. Wat gebeurt er normaal gesproken? Je hebt vast wel eens meegemaakt dat een deur anders open ging. Daar hoef je nooit over na te denken maar nu ben je even verward…

Dit gebeurt ook als je met je eigen gedachten aan het werk gaat. Je brein heeft tijd nodig om dit goed te verwerken. Iets normaal vinden gebeurt niet in 1 keer. Overigens, dat is niet de enige consequentie als je met je gedachten aan de haal gaat. Het heeft meer gevolgen dan alleen dat je even moet wennen.

Het is namelijk nogal wat, je eigen gedachten onder de loep nemen en hier kritisch naar kijken. Je trekt veel in twijfel en rammelt aan allerlei overwegingen en overdenkingen die jij als waarheid ziet. Dat wat jij zo gewoon vindt om te denken is dan ineens minder gewoon geworden.

Je brein gaat  in een verdedigmodus, je zult merken dat het heel gemakkelijk zal zijn om een tal van punten op te noemen om die verandering niet door te zetten. Je brein wil graag alles bij hetzelfde houden namelijk.

Ik schrijf het nogal scherp, dit om te benadrukken dat het echt wel invloed heeft op je leven.
Stel: Je hebt de overtuiging of gedachte dat je iedereen te vriend moet houden. Dit betekent dat je veel door de vingers ziet en belang ziet in het accepteren van wat anderen doen. Als je tegen diegene ingaat verlies je de vriendschap, vinden ze je minder leuk etc.
Als je deze overtuiging wilt veranderen, dan zal dit ook veranderingen geven in de omgang met je vrienden.  Je sociale omgeving kan er dan zomaar heel anders uit gaan zien. Ben jij je daar bewust van?

Weet je… ik denk dat als jij hier bewust van bent, je ook kunt zien wat er dan voor moois in de plaats komt. Dat maakt het wennen aan een nieuwe manier van denken een stuk prettiger.

Ben jij er klaar voor?

 

 

 

Geef een reactie