Nieuws

Ja hoor daar gaan we weer!

Vorig jaar mocht in mijn huis het kerstdiner gegeven worden, ik was toen hoogzwanger en ik dacht gewoon dat zo’n kerstdiner best goed te doen is als ik me goed zou voorbereiden. In  ALLE andere gevallen zeg ik volmondig ja ‘maar’ nu toch echt niet. Man, man, wat een warboel was het toen in mijn hoofd. De timing was verkeerd, miste hier en daar een ingrediënt en ondertussen had ik 3 dingen die in de oven moesten en wij zijn gezegend met 1.
Mijn hoofd spreekt altijd boekdelen en ik zou het vreselijk doen met poker, je kunt je dus voorstellen hoe mijn gezicht er bij stond. Ik heb het maar onder het beste excuus geschoven wat er bestaat: hormonen!

Dit jaar vieren we het bij mijn ouders, nu met onze kleine man erbij. Lekker druk want mijn broer heeft 3 weken voor dat ik bevallen ben een kleine meid gekregen.
Ik zie bij mijn moeder nu al wel een klein beetje stress; wel/geen kerstboom, wel/geen kinderstoelen, waar moeten we alles kwijt met 4 kleinkids.
Nu zijn dit hele reële dingen, onze kleine man zal met liefde die kerstboom alvast aftuigen en alles wat op tafel staat kan volgens hem ook op de grond. Kinderstoelen hebben we zelf geregeld, en waar alles kwijt moet… we kunnen gaan eten wanneer de kleintjes slapen, als we er dan van uit gaan dat dit lukt.
We zullen zien, ach.. waar maken we ons nu precies druk over.
Lang leven de draagzak, de wandelwagen, het speelgoed en de campingbedjes.
1 ding weet ik zeker, het wordt super gezellig!

Wat doen we onszelf toch aan in deze tijd, en ik kan je al vertellen dat bij sommigen het ver na december nog te voelen is.
Dat drukke gevoel is vast niet weg op exact 1 januari 2019 denk je wel?
Toch denk ik dat dit echt anders kan, we zijn allemaal anders en voor een ieder vergt een andere aanpak.
Stel dat jij, net als zovelen, zo’n decembermaand slecht trekt. Wat doe je er dan aan om dit te veranderen? Wat doe je dan om te zorgen dat je hoofd geordend blijft? Dat is mogelijk hé.
Ik zal je een tip geven: kijk eens even in je agenda en schrijf tot in detail alles op wat je die maand te doen hebt. En dan plan je daarna de ontspanningsmomenten ook in.
Ik zie dat maar zelden, bewust ontspannen. Je plant het net zoals jij met je werk doet. Het mooie is dat de dingen die je opschrijft in je agenda over het algemeen niet snel verzet. Dat doe je dus met de ontspanning dan ook niet. Maak die afspraak met jezelf.
Ik weet zeker dat het je rust geeft, iets om naar uit te kijken ook al heb je het druk. Je houdt overzicht en weet zeker dat je kunt ontspannen.

Een ander bijkomend voordeel is dat je bewust na gaat denken over je manier van ontspannen, dat maakt het veel effectiever!
Plan iets fantastisch, doe iets gaafs of juist iets wat heel lui is en ervaar hoe het je rust geeft.

Ik wil graag weten hoe je dat gedaan hebt en wat je nu extra gepland hebt, laat het eens weten in een reactie.

Liefs Yvon

 

Geef een reactie