Nieuws

Doe jij waar je goed in bent?

Ik zit soms wel eens na te denken over wat ik nog meer wil. Ik kan een hoop dingen opnoemen en als ik terugkijk dan kan ik wel concluderen dat een aantal dingen in mijn leven precies zo zijn als ik hoopte een aantal jaren geleden.

Ik heb veel nagedacht over wat ik vroeger wilde worden, dierenartsassistente was echt mijn passie. Ik ben dol op dieren en ik vond het een fijn idee dat ik meehielp aan het welzijn van dezen. Ik kan me voorstellen dat jij je nu afvraagt waarom ik dan niet hiervoor gekozen heb. Ik ontdekte dat passie iets anders is dan dat waar ik goed in was. Mijn vaardigheden paste op dat moment niet bij deze functie. Uiteraard kon ik mezelf dit aanleren, ik had zomaar een eind kunnen komen. Ik zou alleen nooit en te nimmer kunnen wennen aan het feit dat dieren doodgaan, gewond raken en ziek worden. Dat zou voor mij heel belastend zijn en mentaal te veel van mij vergen. Is het dan waard om die passie te blijven volgen? Ik vond van niet. De realiteit was dat ik dit te ingewikkeld zou vinden. Ik heb nadien nog veel keuzes gemaakt qua loopbaan maar hoe ouder ik werd hoe belangrijker mijn eigen ik werd in deze keuzes. 

Ik ben uiteindelijk gaan inventariseren en goed gaan luisteren naar mijzelf maar ook naar anderen. Eigenlijk stelde ik mijzelf deze vragen:

  1. wat kan ik goed?
  2. wat vinden anderen dat ik goed kan?
  3. wat houd mij tegen? 

Voor mijn gevoel is het al heel lang geleden dat ik aan de hand van deze vragen een keuze maakte. Het terugkomen bij mezelf en het werken aan mijn doelen werd belangrijk. Ik weet nog dat ik de keus maakte om een opleiding te doen die buiten mijn vakgebied lag. Voelde spannend, nieuw maar ik wist dat ik de juiste keus maakte. De volgende opleidingen waren net zo spannend, het kwam neer op de keuze waar ik goed in was. Gaandeweg leerde ik zo ontzettend veel over mijzelf, mijn omgeving en hoe mijn denken geordend was. Wat mij motiveerde maar ook tegenhield. Deze inzichten vond ik fantastisch, ik ontdekte een nieuwe ik! En dat terwijl dit altijd al in mij heeft gezeten.

Nu coach ik mensen die tegen hun eigen ik aanlopen, persoonlijke groei willen en gaan voor verandering. Heerlijk!

Doe jij waar je goed in bent? 

Wil jij weten hoe ik jou kan helpen? Kijk dan rustig rond op mijn website of mail naar yvon@intomore.nl
Liefs Yvon

 

Geef een reactie