Nieuws

Mijn stoofpot-recept

De ingrediënten

Hier is ‘ie dan, het recept ‘een burn-out krijgen doe je zo’ stoofpot: Een flinke lepel onverschilligheid, gebrek aan motivatie en cynisme. Een snuf vervlogen bevlogenheid, een zakje niet willen groeien en ontwikkelen en 100 ml continu vrezen voor het maken van fouten maken dit recept nog beter. Een snufje dwangmatig aan de slag gaan omdat je bang bent dat je als nutteloos gezien wordt. 2 theelepels je meest perfecte kant laten zien, en dan nog twijfelen of het perfect genoeg is, en het recept is helemaal af.

Dat zijn ze, de ingrediënten om je het gevoel te geven dat je uit balans bent, je energie uit je wegsijpelt, je toch weer vasthoudt aan oude denkpatronen. Die gedachten die je beperken en nog meer vastzetten.
Eet smakelijk…

Een recept wat je best kunt laten voor wat het is toch?
Je zou er misschien wel wat voor over hebben om deze niet te hoeven doen. Het zelfs willen voorkomen om deze te gaan maken.

We hebben allemaal wel eens een fase waarbij een deel van het recept toch in de pan ligt te bakken. Bijvoorbeeld beperkende gedachten, daar is, en heb ik ook, al veel over geschreven. An sich beslist niet erg om 1 deel van het recept af en toe te ervaren. Het geeft je de gelegenheid om stil te staan bij je energiebronnen. Wat heb je nodig, wat wil je wel en waar krijg je energie van.
Hoe word je weer bevlogen.

Ook hier is een mooi recept voor:
Een pan vol autonomie, 2 zakken vol van betekenis zijn, een flinke schep verbondenheid en een goeie beker groei en ontwikkeling. Dit maakt het gerecht ‘bevlogenheid’.

Bevlogenheid maakt de balans in hard werken, het werkt beschermend. Het werk zelf voelt dan alsof je beloond wordt.
Als je op dit gevoel beloond wordt, wil je ontwikkelen en groeien. Dit maakt het helemaal niet erg om af en toe ontzettend hard te werken. Met het recept voor bevlogenheid kun je dit prima aan.

Een recept voor thuis?

Hoe tof is het dat je het recept van bevlogenheid steeds weer kunt herschrijven naar je eigen wens met deze ingrediënten. Naar jouw behoefte, naar jouw energie, jouw flow.
Wat zou dit betekenen voor jou en je omgeving? Meer autonomie, van betekenis zijn, verbondenheid en groei? Bevlogenheid in je persoonlijk leven…
Bevlogen om te helen, te ontspannen, bevlogen om te leren en te ontwikkelen, bevlogen om je horizon te verbreden en het loslaten van oude vastzettende denkpatronen.
Stel je eens voor wat je dat zal opleveren!
Stel je eens voor hoe je energie zal aanvoelen.
Stel je eens voor hoe je energie zijn weg zal zoeken en wat het aan zal trekken.

Wil jij een kickstart voor dit recept? Kijk dan eens hier

Liefs YvonGeef een reactie