Nieuws

Geloof jij nog in sprookjes?

Into more

Ik las laatst een quote: Lovers don’t finally meet somewhere. They’re in each other all along.”
Mooi, en belooft nogal wat…
Ik ging eens op zoek waar dit vandaan kwam en het bleek een onderdeel te zijn van een langere quote:
“The minute I heard my first love story I started looking for you, not knowing how blind that was.
Lovers don’t finally meet somewhere. They’re in each other all along.”

En ineens bedacht ik, toen ik dit las, hoe graag ik naar sprookjes keek op video/dvd. Ook love stories toch? Ik denk dat ik een jaar of 8 was toen ik voor het eerst Sneeuwwitje keek; de spanning, de romantiek, de goede afloop. Was niet meer weg te slaan bij Doornroosje, Repesteeltje, De gelaarsde kat, Roodkapje en natuurlijk Assepoester. Er zijn er zoveel en toch bleef ik Sneeuwwitje het mooist vinden. Ik kan nog zo mee neuriën (zingen kan ik nog net wat minder goed) met de liedjes die ze zong toen ze bij de dwergen was.
Wat mij in mijn jeugd het meest fascineerde was dat in sprookjes alles vrijwel altijd goed afliep. In prachtige jurken ronddwaalden in gigantisch mooie kasteeltuin met de prins van hun dromen.

Nou bestaat mijn kasteeltuin uit 6 plantenbakken die ik hoor te beheren en nog wel eens vergeten worden. Een wat mistroostig gezicht hoewel ik het prima nu bij de herfst vind horen. De prachtige jurken passen niet in mijn kast en mijn prins op het witte paard…. Ach ik ben allergisch voor paarden.

Jaren geleden had ik het er al eens met mijn lieve vriendin over… geloven wij eigenlijk nog in sprookjes, rozegeur en maneschijn? En hoe komt het toch dat we soms toch echt in iets anders terecht komen dan de uitkomst van het sprookje? En dat het soms lijkt dat we in het verhaal blijven hangen in het stuk waar het allemaal niet zo gemakkelijk gaat voor de hoofdrolspeler in het sprookje?

Ik heb besloten dat mijn leven niet uit 1 sprookje bestaat, voor mij het is een boek. Nu al heerlijk dik met allerlei verhalen waar ik om kan lachen, waar ik nog met wat gemengde gevoelens aan terugdenk en verhalen die nog vorm gaan krijgen. Ook zitten er pagina’s tussen waarin staat hoeveel ik geleerd heb van mijn vorige geschreven stukken.
Vooruitkijkend krijgt het boek ook een heel spannende inhoud! Ik weet al wat ik wil gaan doen, nu of volgende week of over een jaar. Ik weet dat de keuzes die ik nu maak, invloed hebben op wat er in mijn boek komt.
Wat en wie staat er allemaal in jouw boek? En weet jij al wat je er alvast in gaat schrijven? Wat zijn jouw doelen, wensen en dromen?

Ik ben nieuwsgierig!
Schrijf onder deze blog een reactie wat jij alvast in je boek gaat schrijven.

Denk jij dat je wel wat hulp kunt gebruiken om je doelen, wensen en dromen te bepalen?
Neem dan contact op Into more

Als jij je aanmeldt op mijn website krijg je een gratis E-book en wordt je op de hoogte gehouden van alle activiteiten bij Into more.

Geef een reactie